Over ons

Mediationcentrum Gelderland stelt zich ten doel om letterlijk en figuurlijk “ruimte” te creëren voor het constructief oplossen van moeilijke situaties. De mediators van MCG zijn juristen, maar vooral ook professionals. Wat hen bindt is het willen werken met mensen zoals u, die een oplossing prefereren boven het gevecht. Dat vergt “moed” aan uw zijde en “betrokkenheid” aan onze zijde.

MCG is geen doorsnee mediationcentrum; wij zijn “kritisch” in de aanname van zaken. Indien na een oriënterend gesprek blijkt dat er een klik ontstaat en er een basis is om via mediation tot oplossingen te komen, dan zullen we uw zaak graag aannemen.

Commitment vooraf is een vereiste. Is dat commitment niet aanwezig dan ligt het voor de hand dat partijen gaan procederen. Soms is het gewoon (nog) niet anders. Een succesvolle mediation onderscheidt zich van een succesvolle procedure omdat middels mediation een door partijen zelf bereikte en “gedragen” oplossing wordt bereikt. Juist daar ligt meteen ook de uitdaging voor de mediators van MCG!

JEAN-PAUL SARS

Mediator

Ik ben Jean- Paul, advocaat en mediator, maar vooral een verbinder. Ik geef vertrouwen en bewaak het proces waarbinnen partijen elkaar ook steeds meer vertrouwen kunnen geven. Ik ben gefascineerd door de creativiteit en veelkleurigheid van oplossingen die partijen in een mediation samen kunnen bereiken.
Van alle mediators -een mediator mag zich in beginsel niet actief opstellen bij het formuleren van de oplossingen- ben ik bijzonder “to the point”. Mijn opleiding als mediator voor (internationale) zakelijke geschillen (naast de nationale opleiding tot MfN mediator) zal daarin zeker vormend zijn geweest. Ik leg u dat graag uit in een oriënterend gesprek.

BARRY AL BARRY

Mediator

In het Midden-Oosten werkte ik als advocaat op het gebied van onder meer het verzekeringsrecht, (het vergoeden van) schade en het treffen van conservatieve maatregelen (zoals het leggen van beslag). Als advocaat had ik regelmatig last van alle bureaucratische regeltjes die belemmeren dat snel gerechtigheid wordt bereikt. Om die reden ben ik mij gaan verdiepen in alternatieve oplossingen voor geschillen, zoals mediation, arbitrage en bindend advies.

Ik werk met veel plezier als adviseur en mediator bij CS Advocaten. Het juridische team werkt als een familie samen wat zorgt voor een geweldige juridische ervaring in combinatie met moderniteit en juridische innovatie. Als Arabisch advocaat, Nederlands adviseur en mediator sta ik klaar om (mensen met een Arabische achtergrond, maar ook juist mensen die bijvoorbeeld in de Arabische regio gaan samenwerken) te adviseren. Aarzelt u niet om contact met mij op te nemen.

Wat kunnen wij voor u doen?
Neem contact op met ons