Mediation met buitenlandse partijen?

Gepubliceerd: 10 juli 2023

CS Advocaten is CEDR geaccrediteerd.

Wij zien een groeiende behoefte aan mediation en mediationvaardigheden in de zakelijke markt. Bedrijven worden in toenemende mate bewust van de hoge kosten en gederfde inkomsten als gevolg van juridische procedures. De zakelijke markt grijpt naar alternatieve vormen van geschilbeslechting en vraagt om de meest pragmatische oplossingen.

In samenwerking met het Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR) in Londen, biedt CS Advocaten “CEDR Mediation Interventies” aan.

Hoe werkt het:
Een CEDR mediation is erg pragmatisch van opzet. De mediator heeft een veel actievere rol dan bij de klassieke, faciliterende, benadering. De mediator bemoeit zich inhoudelijk met de onderhandelingen en de uitkomst. De mediator is specialist en sparringpartner voor partijen. Hij neemt de regie op inhoud en proces en is resultaatgericht.

Achterliggende emoties en gevoeligheden worden alleen belicht wanneer dat bijdraagt aan de oplossing van het probleem waarvoor een oplossing wordt gewenst.

Om een dergelijke rol te kunnen vervullen is het noodzakelijk dat de mediator een ruime ervaring heeft op het gebied van zowel mediation als op het gebied van internationaal contracteren en zaken doen. Bij CS Advocaten vindt u deze specialisatie.

Vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken voor uw bedrijf?
Neemt contact op met mr. JP Sars LLM, NmF en CEDR mediator

 

Meer blogs

Wat kunnen wij voor u doen?
Neem contact op met ons